MARTIVILLÍ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Martivillí στην Ονομασία Προέλευσης Rueda

Το Martivillí Winery βρίσκεται στην καρδιά της Rueda στην πόλη Pozaldez της Valladolid. Η Rueda είναι η πρώτη Ονομασία Προέλευσης για τα λευκά κρασιά στην Ισπανία και είναι αναγνωρισμένη για τη μακρά οινοποιητική της ιστορία.

Οι αμπελώνες που ανήκουν στο οινοποιείο φυτεύτηκαν από τον Javier Lorenzo, ο οποίος επέλεξε τα καλύτερα εδάφη και τον αρχαίο κλώνο του verdejo από την περιοχή. Πρόκειται για καφέ εκτάσεις πλούσιες σε ασβέστιο, μαγνήσιο και πετρώδη, τα οποία συμβάλλουν στον καλό αερισμό και αποστράγγιση.

Ο χαρακτήρας της Rueda ορίζεται από τρία στοιχεία: το σταφύλι Verdejo, ιθαγενές της περιοχής, το ηπειρωτικό κλίμα και τα χαλικώδη εδάφη.

Το σταφύλι Verdejo κατοικεί στην ονομασία προέλευσης Rueda για αιώνες.

Ιστορία του Martivillí

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι παππούδες και οι προπάππους της οικογένειας φρόντιζαν ήδη τους αμπελώνες και τα σταφύλια τους για να επεξεργαστούν, βαθιά στα παλιά υπόγεια κελάρια, τα παραδοσιακά και ιστορικά κρασιά της πρώην υπέροχης Tierra de Medina.

Το οινοποιείο Martivillí ιδρύθηκε το 1988. Το οινοποιείο στηρίζεται στους πυλώνες της οικογενειακής κληρονομιάς και της τοπικής παράδοσης. Η εξέλιξη από τους προγόνους της οικογένειας μέχρι σήμερα οδηγεί στα εγκαίνια των σημερινών σύγχρονων εγκαταστάσεων. Αυτό έφερε μια αλλαγή στην παραγωγή των παραδοσιακών κρασιών της περιοχής και μια δέσμευση με τα μοντέρνα λευκά που παράγονται με τις πιο καινοτόμες τεχνικές, αλλά χωρίς να ξεχνάμε τα πιο σημαντικά:

Η καλύτερη επιλογή σταφυλιών που προέρχονται από τους αμπελώνες που ανήκουν στο οινοποιείο.

Martivillí Verdejo

Martivillí Verdejo is one of the best-known whites of Rueda Appellation of Origin. It is a monovarietal wine 100% Verdejo whose grapes originate from 45 hectares of own vineyards formed in espalier, located between 700 and 800 meters high. The vines endure hard cold and long winters, short springs, and hot and dry summers. It is worth pointing out the wide range of temperatures between day and night in August, which in combination with the vineyards' altitude and stoniness, enables an ideal ripening of the grapes with a perfect balance between sugar and sharpness.

The harvest of the grape is carried out at night, where the absence of light and the low night temperatures are ideal to avoid oxidation in must, thus upgrading the quality of the wine.

The variety of grapes that are cultivated are verdejo, sauvignon blanc, and viur, although verdejo is the major variety, with 85%.

Scroll to Top