Το οινοποιείο Pico Cuadro βρίσκεται στο «Golden Mile» της περιοχής Ribera del Duero, που εκτείνεται σε 22 χλμ. μεταξύ Quintanilla de Onésimo και Peñafiel στη βόρεια κεντρική Ισπανία. Η περιοχή είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τους διάσημους αμπελώνες, τα οινοποιεία και φυσικά τα κρασιά της.

Ο Felipe Castrillo, ιδρυτής και οινοποιός, ξεκίνησε το έργο του στη συγκομιδή του 2005 με τη δέσμευση να παράγει κρασιά καλά διαφοροποιημένα ανάλογα με την προέλευσή τους. Οι δουλειά που πραγματοποιήθε με αυτόν τον στόχο οδήγησε το οινοποιείο να αναζητήσει μοναδικούς αμπελώνες σε διάφορες περιοχές της ονομασίας προέλευσης Ribera del Duero. Αυτή τη στιγμή ο Pico Cuadro ελέγχει συνολικά 19,5 εκτάρια χωρισμένα σε 16 οικόπεδα και 4 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η φιλοσοφία επικεντρώνεται στην επιλογή παλαιών αμπελώνων με χαμηλή απόδοση ανά στρέμμα (2.000 – 4.500 κιλά) . Τα αμπέλια έχουν μέση ηλικία 60 ετών, φυτεμένα σε ξηρές πλαγιές σε μέσο υψόμετρο 850 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Pico Cuadro Winery 07
Pico Cuadro Winery 06
Product Pico ElChorro04

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Χρησιμοποιούνται παραδοσιακές τεχνικές, σεβόντας τους ρυθμούς της φύσης, εντοπίζοντας τις βέλτιστες στιγμές για εργασία στο χωράφι, δημιουργώντας μια στενή σύνδεση με τον αμπελώνα και το περιβάλλον του και διασφαλίζοντας την ίδια υγεία για το φυτό και για τη γη.

Pico Cuadro Winery 03
Product Pico Wild03
Product Pico ElChorro02

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι να εκφραστεί ο ατομικός χαρακτήρας κάθε αμπελώνα μέσα από τα κρασιά, δίνοντας μια πραγματική γεύση του τοπικού terroir με μέγιστη αγνότητα και ατομικότητα.

Scroll to Top