CASTILLO DE MONTE LA REINA

Το Monte La Reina είναι ένας μικρός, κρυμμένος φυσικός κόσμος στην περιοχή του Toro, γεμάτος θησαυρούς που προσφέρουν απόλαυση σε όλες τις αισθήσεις.

Montelareina Castillo de _MontelaReina_01

Το 1983, ο Miguel Inaraja απέκτησε το Monte La Reina, αποκαθιστώντας το νεογοτθικό παλάτι του 19ου αιώνα. Η οικογένεια, που είχε ως τότε αφιερωθεί στη γεωργία, αναγνώρισε το δυναμικό της περιοχής για την αμπελοκαλλιέργεια.

Με το πέρασμα του χρόνου, διεύρυναν το όραμά τους δημιουργόντας το δικό τους οινοποιείο για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών. Το 2004, το Monte La Reina εμφιάλωσε τη πρώτη του σοδειά, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Σήμερα, το Monte La Reina είναι ένα νεανικό, μοντέρνο και δυναμικό οινοποιείο, με μια πολυεπιστημονική ομάδα αφοσιωμένη στην αριστεία.

ΕΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Το οινοποιείο, κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, ενσωματώνεται απόλυτα στο τοπίο. Εμπνευσμένος από τη φυσική ομορφιά του Monte La Reina, ο αρχιτέκτονας Jesús Juárez σχεδίασε το κτίριο σαν μια γιγάντια φωτογραφική μηχανή, που αποτυπώνει το τοπίο κάθε μέρα. Η πρόσοψη του κτιρίου αντανακλά τα στοιχεία μιας κάμερας – με φακό, φλας και κλείστρο, αποτίοντας φόρο τιμής στη μαγεία της διαρκώς μεταβαλλόμενης γης.

Μερικώς ενσωματωμένο στο έδαφος, το οινοποιείο διατηρεί ιδανικές θερμοκρασίες παλαίωσης, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για την παραγωγή των κρασιών.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟ TERROIR

Το κλίμα και η τοπογραφία του Monte La Reina παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των αμπελώνων του. Το κτήμα βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Duero, όπου τα εδάφη και η υγρασία του ποταμού θρέφουν τους αμπελώνες.

Το ηπειρωτικό κλίμα, με τους κρύους χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια, σε συνδυασμό με υψόμετρο περίπου 750 μέτρων και έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας ημέρας-νύχτας, επιτρέπει στα σταφύλια να ωριμάζουν αργά και ομοιόμορφα. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά με εξαιρετική ωριμότητα, έντονα αρώματα και άψογη ισορροπία.

Το Monte La Reina φιλοξενεί επίσης μερικά από τα αρχαιότερα αμπέλια της Ισπανίας, ηλικίας πάνω από 100 ετών. Χάρη στα αμμώδη εδάφη του Toro, οι αμπελώνες αυτοί επιβίωσαν από την πανδημία της φυλλοξήρας που κατέστρεψε τους ευρωπαϊκούς αμπελώνες στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα αυτόριζα κλήματα, φυτεμένα χωρίς υποκείμενο, συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, που χρησιμοποιούνται για τα υψηλής κλάσης κρασιά του οινοποιείου.

Montelareina Winery01

Η γη βρίσκεται στην καρδιά των πάντων.

Από την προσεκτική επιλογή των σταφυλιών έως τις πιο σύγχρονες οινολογικές τεχνικές, κάθε στάδιο καθοδηγείται από σεβασμό στο περιβάλλον και προσήλωση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την αυθεντικότητα.

Το Monte La Reina είναι κάτι περισσότερο από ένα οινοποιείο – είναι ένας τόπος κρασιού, γης και φιλοξενίας.

Montelareina Uvas_y_vinedos 3
Montelareina Tanks
Montelareina Centenary 02
Montelareina Barrels
Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή